Onsdag d. 25. maj 2016 kl 20.00


Huset i Esbjerg

Finsensgade 1

Entré 100/50

Generalforsamling kl. 18.00

Eliel Lazo & The Cuban Funk MachineTony Moreaux, Drums

Per Gade, Guitar

Mark Chemnitz, Keys and vocals

Yasser Pino, Bass

Søren Heller, Guitar

Eliel Lazo, perc and vocals


Seks toptunede musikere – fire cubanere, en svensker og en dansker, med fabelagtige Eliel Lazo i front, blander AfroCuban, funk, Jazz, Timba og Songo-rytmer – musik der er inspireret af cubansk og nordamerikansk Funk musik fra 70’erne som Irakere, Herbie Hancocks Headhunters, The Meters og Los VanVan. En kraftfuld og dynamisk energi på scenen og et samspil med forskellige stilarter, gør dette band til en sublim oplevelse og en vitaminindsprøjtning af de helt store.


Bandleader Eliel Lazo er congavirtuos i absolut verdensklasse. Han kom til Danmark for 10 år siden for at spille med DR Big Band og har været her lige siden – og tak for det. Det er ikke tilfældigt at han på Cuba erhvervede sig prædikatet ”God’s Hands”. På den hjemlige scene har han spillet med gud og hvermand, ja sågar i ”Vild med dans”, men også med Savage Rose, en masse koncerter med bl.a. DR Big Band, Mikkel Nordsø, Hanne Boel, Eran DD, Bobo Moreno, Sinne Eeg, Bentzon Brotherhood, Just og Frost, The Antonelli Orchestra og på den udenlandske scene Michel Camilo, Bob Mintzer, Oscar Valdes, Chucho Valdes, og ikke mindst Herbie Hancock, Brian Blade og Wayne Shorter – de tre sidste endda på én gang.


Mange af de danske musikere Eliel Lazo har spillet med, er også at finde med gæsteoptrædener på hans album ” El conguero” der vandt en Danish Music Award 2011.


Hans seneste udspil, som bandleder var i forbindelse med hans anmelderroste "Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine, som udkom dec.'14, siden da har gruppen spillet for fulde huse Skandinavien Pladen var nomineret til 2 Danish Music Awards (Jazz og World) og til en Cubanske Grammy (CUBADISCO International Pris).


Yasser Pino (bas) og Tony Moreaux (trommer) er Eliel's musikalske "compadres", og de tre har spillet sammen igennem mange år i forskellige sammenhænge. Sammenspillet i deres rytme gruppe har fået selv garvede anmeldere til at rejse sig i begejstring og med måbende mund.


Om "Eliel Lazo & The Cuban Funk Macine", skrev presse bl.a.: ”Det er en dybt funky plade med et væld af spændende hjørner og krinkelkroge, hvor du fordyber dig, mens dine fødder og hofter ikke kan stå stille. Som det skal være, når en fremragende kunstner folder talentet ud. Det er en fornøjelse at opleve Lazo som virtuos, ligesom han som sanger kan en masse. Tag bare den langsomme Sunny Beach Rumba, hvor det afhængighedsskabende groove accentureres af hornene, som spilles helt rigtigt, fremmanende en tidløs røget tropisk nat.” Gaffa *****

www.eliellazo.com
 

Download program for foråret 2016 i PDF KLIK


Generalforsamling i Jazz Esbjerg

Onsdag den 25. maj kl 18.00 på Huset  i Finsensgade 1

Download dagsorden

Jazz Esbjerg